Ti tunge kilometre

Det regnet på natten, men det sluttet like etter at jeg våknet. Leirplassen min var godt skjermet mot vinden, så selv om jeg kunne høre det blåse hjalp det ikke til med å få teltet til å tørke opp. Det var også overskyet. Jeg fikk fjernet det meste av vannet fra duken, men det var fortsatt fuktig da jeg pakket det ned. Planen for dagen var å padle til en liten øy like nord for Bengtsfors og ta den siste natten der. Etappen var på bare 10 km, men det var med motvind hele veien. Det skulle blåse opp utover dagen så det var bare å komme seg avgårde.


Det var tungt fra første åretak, det blåste mer enn det værmeldingen sa og det hadde bygget seg opp en del bølger. Innimellom føles det som jeg ikke kom meg fremover i det hele tatt. Litt over halvveis fant jeg meg en liten vik hvor jeg tok meg en god pause. Det gikk hvit på sjøen og jeg stampet gjennom bølgene, men jeg ga meg ikke. Selv ikke da jeg begynte å få turens første vannblemme i den ene hånda. Etter nøyaktig 10 km satt jeg beina på øya jeg hadde sett meg ut. Det er den samme øya som jeg hadde siste natten på i fjor også. Planen videre var å dra tidlig inn for å levere båten og begynne på den litt knotete reisen hjem med buss og tog og buss for tog. Jeg kunne strengt tatt vært på tur en dag til, men kombinasjonen av værmeldingen og dårlig kollektivtilbud på søndager gjorde at jeg valgte å avslutte en dag før.


I leiren tok jeg en runde med klesvask, det er deilig å ha klær som ikke stinker for ille når jeg skal reise. Med vind og solen som etter hvert hadde tittet frem så tørket klærne fort. Teltet som var litt fuktig tørket også på et blunk. Det største problemet var at det blåste så mye at det var ufyselig å være ute, men jeg fant meg en roligere plass litt lengre inn på øya for matlaging og pause.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.