Motvind

Jeg våknet nok en gang tidlig, men denne dagen var det ingen grunn til å vente på å komme seg avgårde. Jeg skulle ta meg ned til Lelång og stoppe innom Gustavsfors på veien. Jeg var spent på hvordan vinden skulle bli for det var meldt motvind hele veien, men ikke så mye. Problemet er at det har jevnt over blåst mer enn det har vært meldt. Jeg la i vei, vindretningen var rett i mot og joda er par sekundmeter mer enn meldt. Det blåste kanskje 5-6 m/s. Jeg håpet det skulle bli bedre e siste kilometrene inn mot Gustavsfors siden de går i en relativt small kanal gjennom skogen, men siden kanalen også gikk parallelt med vindretningen så kunne det også bli en trakteffekt med ekstra mye vind. Det viste seg å blåse nesten hele veien til slusen.

I Gustavsfors var planen å finne gass til primusen. Jeg anslo at jeg hadde nok igjen til å lage det mest nødvendige av mat for resten av turen, men luksus som kaffe, te, lapper og lignende ville måte utgå. Gustavsfors er ikke akkurat noe stort sted, så jeg prøvde meg på den lokale landhandelen. De hadde faktisk gassbokser, men av en type hvor brenneren perforer boksen, men min brenner har gjenger og skal ha en boks som kan skrus på. I butikken mente de at jeg måtte dra enten til Bengtsfors eller Årjäng for å få tak i en slik. Jo takk, jeg skal til Bengtsfors, men skulle jo bruke et par dager på å padle dit. Det er kjipt å ikke kunne kose seg på tur, så gode råd var dyre. Dvs, jeg kom til å tenke på noe en tysker jeg hadde møtt sa: «Det er så styr å koke med gass, for du får det ikke med på flyet, så du må kjøpe det lokalt.». I Gustavsfors er det et firma som driver stort med utleie av kano til tyskere, belgere, osv, så jeg tenkte at de kanskje solgte gass også. Jeg tuslet bort og spurte, og joda, gass hadde de. De hadde sånne bokser som skal klikkes på brenneren… Altså enda en type som jeg ikke kunne bruke. Men en av jentene i resepsjonen mente at de hadde et par delvis brukte bokser. Jeg fikk kjøpe en av dem og fikk da med meg en nesten full boks til. Så da kunne jeg lage kaffe, te, lapper og varme blåbær den dagen også.



Fra Gustavsfors padlet jeg videre ut på Lelång, fortsatt med vinden midt i mot. Jeg endte opp på en liten øy hvor jeg fant en fin plass i le. Totalt hadde jeg padlet 17 km i 5-6 m/s motvind og selv om det selvfølgelig er tyngre enn å padle i medvind, så gikk det faktisk ganske greit.



Den første gassboksen gikk tom i det den siste lappen var så godt som ferdig, så beregningen min av hvor mye som var igjen stemte ganske godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.