Slusemarathon

Fra Laxsjön skulle jeg tilbake opp til Lelång. Det vil si at jeg skulle opp ca 16-18 høydemeter. Heldigvis var det ikke nødvendig med bæring av hverken kayak eller utstyr. Det var rikelig med sluser til å løfte meg opp. I de fleste slusene var jeg eneste båten og jeg tenkte litt på hvor råflott det var med den energibruken det var å bli løftet opp i sluser. Hvis hvert slusekammer er 15 meter langt, 4 meter bredt og 2 meter dypt så er det ganske mange kubikkmeter med vann som skal til for å løfte lille meg og kayaken med utstyr på tilsammen ca 120 kg opp 2 meter. Og det til hele 40 svenske kroner pr slusekammer. Det var verdt hvert eneste øre. Jeg ble løftet opp i tilsammen 7 slusekamre og kun i de to siste hadde jeg selskap av to kanoer.

Slusene et godt merket, heldigvis, for det er ikke alltid like lett å se hvor de er fra avstand.

Jeg hadde en liten stopp innom Bengtsfors også for å kjøpe is. Mens jeg handlet kom det en regnskur og det var starten på et litt ustabilt værsystem. Det vekslet mellom deilig sol, kraftig vind og regnbyger utover ettermiddagen. Da jeg kom frem til leirstedet var det derfor helt naturlig å sette opp en tarp for å skjerme mot både vind og regn. Denne gangen husket jeg også å ta med meg maten opp fra kayaken, så det hele ble meget vellykket.

Leirplass med ly for både regn og vind.

Dette var siste kvelden og siste leirplassen på turen. Jeg har storkost meg og kan godt tenke meg flere turer i området, men kanskje utenom tysk og belgisk fellesferie. Den siste dagen er det bare noen få kilometer å padle tilbake til utleier av kayaken. Der plukker jeg opp bilen igjen og tar en liten sightseeing runde i området før jeg vender nesen hjemover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.