Solbriller hjelper ikke mot regn – Porthleven til Lizard

Dagen startet grå og overskyet og værmeldingen hintet om regn. Jeg startet like vel optimistisk med en stor dose solkrem, shorts, solhatt og t-skjorte. Riktignok hadde jeg også vindjakke på, men ellers var jeg kledd for nok en sommerdag. Utenfor vertshuset bestemte jeg meg også for at solbriller ville være riktig. Vel vitende om at det er sjeldent det regner når jeg har på solbriller. Og ja, jeg vet det er en forskjell mellom korrelasjon og kausalitet.

Truende skyer utenfor Porthleven.

Den første tredjedelen av turen gikk ganske greit unna. Jeg tok meg egentlig god tid, men farten var like vel bra. Det var grått, en forsiktig bris og jeg kunne høre dønnigene slå mot land. Så kom de første regndråpene. Jeg stilte meg under et tak og vurderte om jeg skulle ta på regntøy eller ikke for det skulle jo ikke regne så mye… Og så husket jeg på hvordan det gikk sist jeg tenkte akkurat det. Så da ble det fullt regnantrekk før jeg ruslet videre. Impregneringsjobben jeg gjorde med regnjakka i Penzance så ut til å ha en effekt. Jeg forventer vi ikke mirakler, men nå rant i alle fall noen av regndråpene av uten å trekke inn i jakka.

Landskap preget av grønne sletter, bratte klipper og mellom slettene må man fort ned 50 meter for å klatre opp like mange meter til den neste sletten.

Jeg passerte noen historiske landemerker, blant annet stedet der de første telegrafsignalene ble sendt over atlanteren fra i 1902. De sendte visst bokstaven «s» gjentatte ganger og signalet nådde frem slik det var tiltenkt.

Lizard, det sydligste punktet på øya.

Det var ikke mye som kom heller og etter å ha gått nok en tredjedel av turen og svettet meg opp en bratt bakke, dem er det mange av, så bestemte jeg meg for å droppe regntøyet igjen. To hundre meter senere ser jeg en svart vegg av regn ute i havet og få minutter senere begynner det å regne igjen. På igjen med regntøy. Denne gangen regnet det skikkelig. Skoene ble gjennomvåte, regnbuksa gjør en utmerket jobb og jakka lakk bare litt. Først de siste 4 kilometrene blir det opphold igjen. Jeg ankommer Lizard i det solen er i ferd med å bryte igjennom. Lizard er det sydligste punktet, ikke bare i Cornwall, men for hele det britiske fastlandet. I den grad man kan kalle en øy for fastland da… Solbriller hadde jeg på hele dagen og jeg har fått styrket min hypotese om at det er korrelasjon, og ikke kausalitet, mellom bruk av solbriller og fravær av regn – dessverre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.