Gruvelandskap og golf – Zennor til Cape Cornwall

Det så ut til å bli en nydelig dag og jeg var tidlig til frokost for å komme meg tidlig avgårde. Det var meldt regn utover dagen og jeg hadde ikke lyst på en ny drukning som den jeg hadde dagen før. Men på morgenen var det shorts og t-skjorte vær, så det var ingen ting å vente på. Til frokost ble jeg kjent med et par tyske damer som også skulle gå samme rute, vi møttes flere ganger i løpet av dagen. Jeg møter veldig mange hyggelige personer og forskjellige folk på denne turen.

En nydelig dag på kyststien

Langs hele kysten har det i lange tider vært mye gruvedrift. Langs stien er det advarsler om gruvesjakter rundt omkring og man oppfordres til å holde seg på stien. Den nærmeste sjakten jeg så lå bare en halvmeter fra og den eneste grunnen til at jeg så denne var at den faktisk var merket og gjerdet inn. De fleste sjaktene er bare overodd av noe buskas og det ville vært kjipt å falle ned i en. Det kryr av ruiner etter gruvedriften og det er også noen nyere fasiliteter enkelte steder. Den siste gruven i området ble stengt på 1990-tallet.

Ruiner etter gammel gruvedrift.

Kysten er fortsatt like dramatisk og store dønninger slo mot land. Innimellom kunne jeg se sel som slappet av i vannet.

Se opp for hull i bakken… Dvs se ned, og hold deg på stien.

På land var det også litt action i dyrelivet. Det er mye landbruk i området i disse dager og det går i kyr for de fleste bøndene. En eng jeg skulle passere hadde noen yngre oksekalver. De var ikke så store og de brydde seg ikke om annet enn hverandre, men (leke)sloss skulle de. Det så greit ut helt til de plutselig skulle prøve kreftene sine i min retning. Jeg fikk det plutselig veldig travelt med å komme meg vekk for å ikke bli trampet ned av de to pubertale oksekalvene.

Cape Cornwall. En gang i tiden det vestligste punktet i Cornwall.

Dagens mål var en golfklubb ved Cape Cornwall. Jeg har ikke selv funnet frem til alle stedene jeg skulle bo, jeg fikk noen til å gjøre hele jobben for meg og nå skulle jeg altså bo på en golfklubb. Det kjentes egentlig litt merkelig ut, men det er langt fra noen snobbete luksusklubb jeg skulle til. Ja, de har en golfbane, de har golfinspirerte flagg med nummer på hvert bord i restauranten og de har (til min store glede) svømmebasseng, boblebad og badstu. Men ingen ting er topp, det virker mer som om de driver et slitent ungdomsherberge. Men jeg fikk et deilig bad, jeg fikk middag og ikke minst rakk jeg frem før regnet kom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.