Fortsatt veldig tungt

Det var ikke noe lettere å komme seg opp og avgårde denne dagen. Jeg våknet til vanlig tid, men etter en kort tur ut av teltet for å ivareta enkelte kroppslige behov krøp jeg inn under soveposen igjen og sovnet. Først et par timer senere var det mulig å stå opp og lage frokost. Jeg tror jeg trengte de ekstra timene.

Nydelig vær og flott utsikt denne dagen også. Syklet en alternativ vei utenom en lang tunnel på E6.

Jeg ble mer og mer plaget av bevingede terrorister. Jeg hadde forventet meg mygg på størrelse med helikoptre, men de har jeg sett lite av. Fluer derimot er det enorme mengder av og i tillegg er det en god del klegg. Kleggen er store som lastebiler og de tar store jafs av leggen min. Jeg lurer på om jeg har bein igjen når jeg er ferdig med turen.

Syklinga gikk ellers relativt greit, det var med unntak av en større haug flatt og jeg hadde medvind store deler av dagen. Selv om jeg startet sent kom jeg meg til den campingplassen jeg hadde sett meg ut. Den lå inneklemt mellom en sjø og E6, og jeg må vel bare 5 meter fra veien. Det var ikke noe problem det blir campingplassen ellers var fin og jeg til og med fikk innlagt strøm i teltet.

Før det går ned har det gått opp. Jeg kom meg over denne haugen også.

Dagen etter skulle jeg over Kvænangsfjellet sin er 400 m høyt og jeg var forberedt på å trille sykkelen oppover i flere kilometer. Solen skinte fra skyfri himmel og det var lite vind. Et eldorado for fluer og klegg med andre ord. Heldigvis hadde jeg med meg myggnett som jeg kunne tre over hjelmen. På toppen av fjellet blåste det kraftig og på vei nedover måtte jeg innimellom tråkke med lette gir for å komme nedover. Kanskje like greit, for bremsene bak var utslitt.

Utsikt fra Kvænangsfjellet.

Ved den neste lille motbakken sa det stopp. Jeg var helt tom for krefter, på en sånn måte som tilsier at man må hvile i flere dager. Det er bare destruktivt for kroppen å presse seg lengre, så jeg begynte å jobbe med en plan b. Jeg trengte å komme meg til Alta for å få fikset bremsene og en eike som har røket på sykkelen. Hvis jeg skal ha flere hviledager så er det best å ta det på er et sted hvor det er litt ting og det tilsa også Alta. Det går en buss mellom Tromsø og Alta hver dag, så da tråkket jeg meg de siste 5 kilometerne til Sørstraumen hvor det både var matbutikk og busstopp. Så fikk jeg booket meg en hytte i Alta for et par dager og så var det bare å vente de 7 timene til bussen skulle gå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.