Andøya og Senja

Er de sånn det ser ut på Andøya?

Jeg våknet opp i en liten hytte hvor det var fullstendig kaos. Telt og klær hang til tørk over alt og det var varmt. Selv om hytta var liten hadde den to varmeovner og begge stod på fullt, så alt var tørt. Jeg pakket sammen og syklet videre i retning Andenes og ferga som skulle ta meg videre til Senja. Er det sånn det ser ut på Andøya tenkte jeg det jeg syklet avgårde i et bedagelig tempo. Dagen før var fokuset bare på å komme frem uten å bli gjennomkald, så jeg stoppet ikke en gang for å ta bilde av det fancy toalettet de hadde på en rasteplass. Andøya er ganske vakker. Jeg passerte romsenteret på vei inn mot Andenes og tenkte at det var egentlig ganske kult at man også kunne produsere vitenskap på et så fjerntliggende sted. Det må være fint å være astrofysiker her.

Andøya i «finvær»

I Andenes stakk jeg innom den lokale sportsbutikken og fikk meg en ny regnjakke. Været de neste to dagene er for ustabilt til at jeg tør ta sjansen på å bli søkkvåt igjen. Jeg får en natt i telt på Senja før jeg får hytte igjen i Tromsø. Det er lite realistisk å få tørket veldig våt tøy før jeg kommer innendørs igjen. Jeg fikk meg også litt mat og kaffe på en koselig kafé, mens jeg ventet på ferga.

Senja er en sveitserost.

Senja er full av hull og ikke like flat å sykle på som jeg hatt vært bortskjemt med den siste tiden. Men det er en tung som er veldig bra med hullene på Senja og det er at de gjerne har en knapp utenfor som gjør at bilistene blir advart om at det er en syklist i tunnelen. Det hjelper riktig nok ikke mot hullene i asfalten, og den var det også mange av.

Knapp for å aktivere varsellys om syklister og postkasse med refleksvestre til utlån for syklister som ikke har det med selv.

Jeg har blitt sterkere i beina i løpet av turen, men ikke strekk nok til å kunne sykle opp en 4 km lang bakke med 8 % stigning. Det var brutalt tungt, men jeg kom meg opp.

Etter en natt på Ersfjord strand ved den berømte gulldassen, var det å tråkke videre mot Tromsø – nok en gang i øsregn og vind. Da var det greit med noen tunneler innimellom.

Nok et arkitektonisk mesterverk – gulldassen…

Totalt: 65 km frem til Ersfjord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.