9 mil til egen seng

Jeg hadde sovet ganske dårlig. Det er forsåvidt ikke så rart etter å ha hatt en så hard dag som jeg hadde dagen før. Jeg er ingen syklist, så 70 km med mye bagasje var ganske heftig for meg. I tillegg hadde jeg satt opp teltet å en plass som skrådde både den ene og den andre veien, så jeg måtte ofte justere soveposisjonen i løpet av natten.

Jeg kom meg kjapt avgårde og planen var å dele opp de 9 milene hjem i bolker på 20-25 km. Det gikk ikke mange meterne før det første problemet oppstod. Kjedet hoppet av igjen. Frem til Rakkestad hvor jeg hadde planlagt den første stoppen var det bare et fåtall av girene som fungerte sånn noenlunde. Jeg skjønte at jeg ikke kunne fortsette sånn, så da jeg kom til Circle K i Rakkestad begynte jeg å Google etter sykkelreperatører. Det var ikke så mange lovende kandidater og det var fortsatt alt for tidlig på morgenen til at noe var åpent. Det neste jeg googlet etter var: «hvordan justere girene på en sykkel». Det var ikke veldig oppmuntrende lesning, det meste gikk typisk i: «Justering av gir er vanskelig og bør gjøres av fagfolk på et verksted…». Men jeg fant også en side som sa: «Justering av gir er vanskelig, men sånn lærer du å gjøre det selv…». Så da var det frem med verktøy og begynne å skru og teste og skru og teste. Jeg syklet rundt og rundt på stasjonen til jeg hadde alle 11 girene i funksjon. Perfekt ble det ikke, men det ble veldig, veldig mye bedre å sykle videre.

Skikkelig bondelandet

Neste stopp var i Hurrahølet i Askim, før jeg syklet videre til Ytre Enebakk. Jeg ble ganske sliten, men jeg hadde like vel et greit driv der jeg syklet på bondelandet. Det dat godt å kunne bruke det letteste giret og i de tyngste bakkene hoppet jeg av sykkelen og trillet. Det ga også en ganske nødvendig variasjon for beina. Jeg kom meg tilslutt helt hjem og etter en lengre pause på trappen utenfor klarte jeg å bære utstyret opp i leiligheten eller ned i kjelleren. Det var utrolig godt å komme hjem.

Hjemreise

Jeg var tidlig igang og padlet den ene kilometeren tilbake til der jeg leide kajakken fra. Jeg brukte omtrent en time på å rydde ut og vaske kajakken og pakke om til sykkel. Så tråkket jeg avgårde på samme vei som jeg kom fra.

Perfekt timing til ferga denne gangen

Etter tre mil traff jeg fergen med perfekt margin. Dette til tross for at jeg hadde litt trøbbel med at kjedet hoppet av. I Nössemark tok jeg en god pause. I Aremark stoppet jeg på den samme kaffen som sist, men denne gangen ble det flesk og duppe. Det er deilig å slippe å lage middagen selv når jeg skal sykle så langt.

Jeg hadde flere episoder med at kjedet hoppet av. En gang kilte det seg så fast at jeg ikke trodde jeg skulle klare å få fikset det, men det gikk tilslutt. Etter litt over 70 km kom jeg til et tjern hvor det var en badeplass og her slo jeg leir. Det var et idyllisk sted og mange barnefamilier var der da jeg kom, men de forsvant en etter en. Noen ungdom kom for å ta et kveldsbad. Jeg var litt overrasket over hvor mye folk der var som fant veien til dette lille tjernet langt inni skauen.

En populær badeplass langt inni skauen

Motvind

Jeg hørte det suste bra i trærne da jeg våknet, og i tillegg kunne jeg kjenne lukten av en papirfabrikk. Jeg skjønte umiddelbart at dette ville bli en tung dag. Fabrikken ligger rett ved siden av den første slusen jeg skulle gjennom og det betød at det var motvind og ville være motvind hele dagen. Jeg lå litt ekstra lenge før jeg kom meg ut av teltet.

Det var tungt å padle, men ikke uoverkommelig. Slusevakten i den første slusen kommenterte at hun syns jeg så sterk ut og at jeg hadde kommet i så høyt fart. Det var en haug med sluser jeg skulle gjennom og heldigvis var det godt skiltet oppover.

Den siste slusen gikk opp til Bengtsfors rett ved der jeg leier kajakken fra. Slusevakten her kommenterte at jeg hadde god teknikk, han hadde sett meg komme i full fart over den siste sjøen inn mot slusen. Det var hyggelig å høre. Jeg syns det hadde vært ganske tungt å padle i motvind over den sjøen.

Jeg padlet litt forbi der jeg leier kajakken fra og slo leir på en liten øy. Det blir kort vei for å levere tilbake båten og det gir meg mulighet til å begynne tidlig på sykkelturen hjemover.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.