Ned og opp igjen

Det var knapt vind da jeg våknet og den lille vinden som var kom fra nord. Jeg satt meg i båten og padlet rolig i retning Snäcka sluser. Her ble jeg sluset ned till turens bunnpunkt, som er en sjø som heter  Östebosjön. Jeg skulle bare et lite stykke på denne sjøen før jeg skulle gjennom et trangt sund og oppover mot Upperud sluser. I sundet merket jeg at turen oppover har begynt for det var litt strøm imot. Men det gikk greit. Uperud sluser gikk som en drøm og så natt det mot slusen over alle sluser på turen: Håverud. Dette er en enorm sluse hvor de to midterste kamrene ligger i en sving slik at de er ekstra store. Jeg måtte vente litt før jeg kom inn i disse og da rakk jeg endelig å få meg en etterlengtet is. Det var nemlig en ventebrygge med en iskosk i mellom. Håverud er også en turistattraksjon med tilhørende servering.

Mmmm… Is

Jeg ble sluset gjennom de to kamrene helt alene og jeg var nok en del av turistopplevelsen for mange som stod og så på og filmet. Etter dette dobbelt kammeret skulle jeg videre over en akvedukt før jeg ble løftet opp gjennom det siste kammeret. Totalt løft ble på nesten 10 meter. Mengden vann som gikk med til dette var enorm, tenkt hvor mange bøtter vann man måtte ha båret for å fylle de slusene manuelt.

Akvedukten i Håverud

Litt bortenfor slusen slo jeg leir for dagen og jeg hadde tatt igjen de tapte kilometrene fra dagen før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.