Det ble høst

Jeg la meg til skyfri himmel og varmt vær i juli i Olderfjord og våknet i august til 9 grader, overskyet og lette tendenser til yr i luften. Motvind fikk jeg også, men jeg skulle bare fem mil til det stedet jeg hadde sett meg ut å campe. I Olderfjord hadde jeg dagen før sett fareskilt om «rein, spesielt i tunneler» og med litt velvillig feillesing så ble det litt komisk i det nydelige sommerværet. Men det viste seg å være rett, både på den ene og den andre måten. Det var regn i lufta, det regnet i tunnelene og det var rein langsmed veien.

En relativt typisk tunnel. Mørk, våt men heldigvis ganske flat. Denne var ca 3 km.

Etter en natt i naturen så skulle jeg time drøye 20 km med avgangstider til en buss. Jeg var litt for tidlig ferdig med å pakke, så jeg måtte holde igjen og lese bok i teltet en stund til før avreise. Det var fortsatt 9 grader og yr i lufta og det var en sånn klam ekkel kulde og jeg hadde ikke lyst til å stå lenge ute og vente på en buss når jeg i tillegg var klam etter å ha syklet er stykke. Timingen var perfekt og jeg fikk en fin busstur gjennom Nordkapptunnelen. Denne tunnelen er nesten 7 km lang, går over 200 meter under havoverflaten og har stigning på opptil 10 %. I tillegg er den trang og mørk. Jeg var godt fornøyd med å ta buss gjennom den.

Jeg har etablert base på en campingplass litt utenfor Honningsvåg. Siste etappe ut til Nordkapp blir således uten full last på sykkelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.