Gjennom Vesterålen

Etter en natt i Kabelvåg tråkket jeg videre i nydelig solskinn. I begynnelsen var der til og med skikkelig sykkelvei, men gleden var ikke langvarig. Jeg skulle fortsette langs hovedveien E10 nesten helt til Fiskebøl hvor jeg skulle ta ferge over til Vesterålen. Det var mye trafikk og hastigheten til bilene var høy. Innimellom måtte jeg stoppe og gå ut av veien for å slippe biler forbi. Bobilene gjorde heldigvis en god oppsamlingsjobb, så det kom gjerne 10 biler i slengen. Jeg rakk akkurat ferga fra Fiskebøl – Skulle nesten tro at jeg var lokal og hadde timet det.

Farvel til Lofoten for denne gangen. På vei ut fra Fiskebøl fergekai.

Vesterålen var en annen verden. Det er ikke like spisse fjell det, åsene er rundere og grønnere. Det var mindre trafikk det og mye mer sykkelveier. Den første dagen syklet jeg til Stokmarknes og overnattet på en campingplass der. En annen forskjell fra Lofoten er at de bare tar halve prisen for å slå opp et telt på en campingplass og da er dusj inkludert.

Hurtigruta ligger til kai i Stokmarknes.

Dagen etter skulle det også være sol og fint vær, men det var overskyet. Jeg tråkket over en bro og etter det var det helt flatt helt til Sortland. Kilometerne fløy avgårde og jeg storkoste meg. I det jeg stopper i Sortland for å handle kom de første dråpene og innen jeg hadde tråkket hele byen rundt på jakt etter mer gass til primusen regnet det såpass at jeg tok på regntøy. Det var ikke like gøy å sykle videre, men jeg kom meg da frem til neste campingplass og en varm dusj.

Sortland i lett regn.

Kabelvåg – Stokmarknes: 57 km

Stokmarknes – Andøy camping: 67 km

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.