En fantastisk dag

Jeg våknet tidlig og siden det var opphold tok jeg meg en liten spasertur bort til Dettifoss. Derfor er en av Europas største fosser og er en turistmagnet så det holder. Jeg fikk den for meg selv. Jeg måtte også gå forbi der etter at jeg hadde pakket sammen og skulle legge ut på dagens etappe, da var det betydelig flere folk der. På veien videre kom jeg også litt nærmere Selfoss som er foss litt lengre oppe langs elva og som jeg syns er vel så fin som Dettifoss.

Dettifoss

 

 

Selfoss

Etappen gikk stort sett i terrenget, men med en vei eller litt sti litt innimellom. Ofte er det slik ser det ikke er sto det det står at det skal være sto på kartet, men så finner man også stier der det ikke skulle vært noen. På en av de få grusveiene jeg gikk ble jeg litt overrasket da jeg så at noen hadde risset inn piler i veien som pekte inn akkurat der jeg hadde tenkt å gå inn i terrenget. Det kan ha vært turkamerater min fra i går, som valgte å gå litt lengre enn meg i går som ville gi meg et hint. Jeg så også fotspor på de merkeligste steder, langt fra nærmeste vei eller sti, så noen har i alle fall nylig gått samme rute som meg.

Merkelig merking av veien

På veien var jeg også innom ei lita koie. Den opp passe til for en lunsjpause. Det var godt å komme unna vinden for en liten stund. Jeg hadde notert meg denne koia i tilfelle det skulle bli behov for å søkje ly fra uvær. I gjesteboka kunne jeg lese om flere som hadde samme planer som tur sin meg, men det så ikke ut som om koia var så hyppig besøkt.

En koie langt uti ingenting. Trolig tidligere brukt for sauesanking og rypejakt.

Jeg er veldig fornøyd med dagens veivalg, selv om det nesten aldri var stier der kartet sa det skulle være, så var det lettgått terreng.

Jeg slo leir like ved Krafla, som er en vulkan. Det er et varmekraftverk i tilknytning til vulkanen, så for å unngå å måtte gå masse på asfalt må jeg gå nord for vulkanen. Teltplassen min lå nede i en liten grop, godt skjermet mot vind fra vest. Jeg var litt engstelig for om jeg skulle klare å finne en god teltplass, det er små skarpe lavasteiner nesten over alt og er skal ikke mye til før de ødelegger sko, klær eller telt. Men så dukket denne fantastiske gropa opp, skjermet, med flatt underlag, godt feste for pluggene og til og med litt sol innimellom. Ikke rart jeg var fornøyd.

Fantastisk teltplass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.