En sosial og regnfull dag

På Vesturdalur møte jeg er tysk par som skulle gå samme vei som meg opp til Dettifoss og vi drakk kaffe sammen på morgenen før vi gikk. Turen fortsatte opp langs Jökulsá á Fjöllum, og det er spektakulære formasjoner å se på.

Lava formasjoner langs elven

Underveis, ved en elv vi måtte vade over, møtte vi en fyr til som også skal gå over Island på nesten samme rute som meg. Vi holdt følge et stykke oppover og det var hyggelig å ha litt selskap av annet enn fugler og sauer. Ikke det, jeg syns det er mye artige fugler å se her. I dag kom jeg over en liten flokk med ravner og jeg hadde en fuglunge av en eller annen sort løpende foran meg på stien. Den ble nesten helt utslitt stakkars, så jeg måtte finne en vei å gå utenom.

Eleven snor seg gjennom en dyp fall med bratte klippevegger

Det har vært en vakker, men våt dag. Det regnet allerede på natten så teltet var vått da jeg tok det med. Mens vi gikk var det enkelte perioder med opphold, men det var også mye regn og tåke. Tåka kom heldigvis ikke for alvor før jeg var forbi et langt parti hvor stien går ubehagelig nære klippekanten. Det var godt å komme i teltet på Dettifoss, dvs teltplassen var særdeles forblåst, det var gjennomtrekk i teltet og det regner inn gjennom en av ventilen. Men etter at jeg fikk tettet ventilen og lagt litt steiner til å skjerme nedre kant av teltet, så var det godt å komme inn. Det ble viltgryte fra Blå Band til middag og det er en produsent jeg har fått litt sansen for. De har mange gode retter. Foreløpig er jeg ikke matlei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.